לשינה טובה יותר

November 16, 2021

שינה עוסקת בראש ובראשונה באיכות ויעילות. השאלה הראשונה שצריך לשאול את עצמך היא: האם אני בכושר / נח / שובב כשאני מתעורר בבוקר?

הרפואה הסינית מלמדת אותנו שהאיברים שלנו עובדים כל הזמן עם שיא פעילות בתורו, במקרה זה הלילה הוא בעיקר הזמן בו כיס המרה והכבד עובדים במלוא התפוקה; אם אתה מתעורר לעתים קרובות בסביבות 2 לפנות בוקר (בזמן שמש), הכבד שלך צפוי להיות רווי ולא מסוגל עוד לעשות את עבודתו כמו שצריך: סימן שאתה צריך לטפל בו אם אתה רוצה לישון טוב יותר ולייעל את תפקוד פיזיולוגי של הגוף שלנו.

יש לנו צורך בכמויות שונות בהתאם לגילנו, מבנהנו, הפעילות שלנו... וכאשר שינה זו אינה מתמשכת מספיק משקמת מספיק, יש צורך להחזיר את האיזון כדי להימנע מהפיכת אי תפקוד עמוק וכרוני מזיק לבריאותנו והעתיד שלנו.

בלילה, הגוף נרגע והמוח מתארגן מחדש; הראשון זקוק לחוסר פעילות גופנית כדי לקדם מנוחה ותיקונים ביולוגיים, ומיון המוח שלנו דורש חומצות שומן רגועות וחיוניות אם ברצוננו לייעל, לאחסן, להבין, לסווג את כל המידע שנרשם על ידי החושים שלנו במהלך היום... בתוספת רשומות עבר ו הכל. השינה מופעלת על ידי מלטונין, המסונתז על ידי סרוטונין, הנוירוטרנסמיטר החיוני, בעצמו נגזר מטריפטופן.

הרכב ארוחת הערב חשוב: מכיוון שהגוף צריך לנוח, חסר תועלת (למעט חריגים חמדנים 😉 עומס עיכול: הגבל סוכרים מהירים, עודף גלוטן, מוצרים מזוקקים, מוצרי חלב או שומנים כבדים. אידיאלי הוא חטיף קל המבוסס על ירקות מבושלים (מאוד או מרק) אולי כמה קטניות או דגנים בשיעור קטן, עם חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 לקידום עבודת הלילה של נוירוטרנסמיטורים. קינוח אופציונלי, העדפת ירקות: פירות מבושלים, קרמים צמחיים וכו'.


חדר השינה: חייב להיות מאוורר, מזג ב-18/19 מעלות מקסימום, מצעים באיכות טובה, יריעות חומרים טבעיים כדי למנוע את הטבע האלקטרוסטטי של טקסטיל מסוימים, בדוק את כיוון המיטה שחייב להיות תואם לצרכים שלך (רצוי לכיוון צפון או מזרח - המזרח), והסביבה הגיאוביולוגית; אל תהססו לעשות טקסים לפינוי האנרגיות שאתם מרגישים שליליים במקום או בגופכם, כאילו היום היה כבד מדי: פרקו את המשקל ובקשו להתמלא ברכות, רוגע, אור ושלווה, אידיאלי לשינה נו. אנחנו גם מנסים לישון בחושך כמה שיותר כדי שהמוח ירשום שהגיע הזמן לישון: זכרו שמלטונין מופרש מבלוטת האצטרובל כשאין אור.


במידת הצורך, שמור מחברת על השידה ליד המיטה כדי לרשום את החששות שלך להיום, שאלותיך ללא מענה, הכעס והחרטות שלך... בקיצור, כל מה שצפוי להסתובב בראשך ולמנוע ממך למצוא שינה או להפחית את איכותו.


אתה יכול גם לקחת תה צמחים או מוצרים טבעיים פשוטים כדי לעזור להרגיע פעילות עודפת (ראה הצעות למטה). אם החרדה שולטת או אם אתה קצת מדוכא, עדיף לבחור בעזרים שריריים יותר תוך כדי היותם טבעיים כמו גריפוניה או זעפרן (בדוק את האינטראקציה עם כל הטיפולים הנוכחיים!).


זה אידיאלי להאזין למוזיקה (רכה!) או לקרוא כדי לנוח את המוח לפני השינה, הימנעות מגירוי על ידי תמונות. כמה נשימות איטיות ועמוקות יכולות לעזור ביעילות להאט את המערכת הווגטטיבית. יש להימנע ממסכים, במיוחד מחשבים או טלפונים, בגלל האור הכחול שהם מפזרים וממריצים יתר על המידה את המוח, שלאחר מכן מתקשה להוריד. ברור שמדיטציה או הרפיה מודרכת מומלצת בחום כדי להחליק אותך לשינה רגועה נפלאה... שלא לדבר על המתיחה המסייעת להרגעת הגוף! באותו מצב נפשי, הימנעו מכל דבר שמגרה את הגוף: בלי מכון כושר טוניק או מרתון לפני השינה!


אם כל זה לא מספיק והלילות שלכם בהחלט מתישים כמו הימים שלכם על בסיס חוזר, אל תהססו להתייעץ עם רופא, מטפל, מומחה, לייעוץ מותאם אישית: בריאותנו ועתידנו תלויים באיכות שלנו. מנוחה!


דאגו גם לאיכות תחילת ימיכם: הימנעו מהתעוררות (צלילי פעמונים או רדיו רוק, זה אלים מדי מוקדם בבוקר!), עדיף הזמנה עדינה להתחיל בהדרגה: מעט מוזיקה, מנטרה, מתיחות, הכרת תודה' להיות בחיים ומשאלותינו ליום נפלא של הרפתקאות... גם אם אנחנו יודעים שזה יכול להיות מסובך... בואו נמשיך לחייך!